Bogukarate

Eens in de zoveel tijd zullen wij bij ASK Johan Bult een speciale training hebben. We gaan trainen met een bogu, een beschermend pak bestaande uit een helm met vizier (hoofd en gezichtsbescherming) en een borstbescherming.

Een bogu is vooral bekend als de beschermende uitrusting die gedragen wordt door een kendoka. In het Japans betekent het dan ook simpelweg ‘bescherming’. Ook in andere vechtsporten wordt soms een bogu gebruikt, zoals in het protector-karate (full contact mét bescherming, bijvoorbeeld: Genseiryu, Koshiki), taekwondo en Naginata.

Bogu karate is een onderdeel van bepaalde stijlen karate, waaronder Ryounkai. De bogu wordt gebruikt om dan full contact met elkaar te kunnen trainen zonder de verwondingen die dat met zich mee zou brengen. De training zal rustig opgebouwd worden, zodat iedereen bekend raakt met de bogu en de beste technieken die je kan gebruiken.

Deze training is toegankelijk voor alle leden die minimaal 14 jaar oud zijn en minimaal de groene band hebben. Uiteraard gaan we met elkaar sparren, de leraren zien erop toe dat deelnemers van gelijk niveau zijn. Ook als het je eng lijkt, kom dan toch. Je kan dan mee trainen, maar je hoeft niet per se te sparren. Neem voor de zekerheid je eigen beschermingsmiddelen mee, zoals bitje, tok, hand en voetbescherming (er is ook het een en ander aanwezig in de dojo).

Wij zullen vooraf aan onze leden kenbaar maken als we een bogutraining hebben. Het belooft een leerzame les te worden en we verwachten dan ook dat iedereen die minimaal 14 is en minimaal de groene band heeft, mee doet. Uiteraard is iedereen, ook familie en vrienden, welkom om te komen kijken.

Scroll naar boven