Waarom Karate ?

karate-do in kanji + betekenis

Het valt op dat traditioneel karate goed scoort.  Er wordt zelfs aangetoond dat karate effectiever is dan bijvoorbeeld aikido.  Dit is opmerkelijk, omdat in onze maatschappij een behoorlijk negatief beeld bestaat over karate.  Het wordt doorgaans geassocieerd met allerlei negatieve

uitspattingen van agressief gedrag.  Mits op de juiste wijze onderwezen, blijkt karate juist het omgekeerde te bewerkstelligen .

karate + temple_poster
De trainers spelen een uitermate belangrijke rol in het overbrengen van sportiviteit en respect.  Sterker nog, de mate waarin kinderen zich houden aan de geschreven en ongeschreven regels binnen de vereniging, de manier waarop ze met elkaar omgaan en het wel of niet hebben van  gelijke kansen, wordt voor een groot deel bepaald door ons eigen gedrag en de mate waarin de vereniging ook buiten de lessen om, aandacht
heeft voor een correcte omgangsvorm.
Goede inzet en humeur zijn daarom heel belangrijk voor de sfeer.
Sportiviteit en respect hebben ook te maken met het op een sportieve en respectvolle wijze omgaan met het lichaam van kinderen.
ASK Johan Bult is een karatevereniging die groot en sterk is in persoonlijke aandacht.
Karate met respect voor de oorspronkelijke tradities onder leiding van een ervaren karate-leraar.
Het is een karatevereniging die er mag zijn!
De vereniging presteert heel goed en heeft al meerdere prijzen behaald. De 5 gouden regels, karakter, eerlijkheid, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en etiquette, staan hoog in het vaandel van deze school. Er wordt aandacht besteedt aan Kihon, (de basistechnieken), het Kata, (het  schijngevecht), als het Kumite, diverse gevechtskunsten met een tegenstander.Bovendien is er aandacht voor uitbreiding van de conditie.
Karate is geschikt voor iedereen, jong / oud, dik / dun, man / vrouw.
Leuk, met het hele gezin tegelijk trainen !!
Er zijn gezinstrainingen op de maandagavonden. Je ziet vaders, moeders en kinderen samen in de zaal dezelfde sport beoefenen.
Regelmatig vinden er interne toernooien plaats, om de leden het competitiegevoel te geven. Wij nemen geregeld deel aan toernooien in heel het land. Bij deze wedstrijden presteren wij op niveau. Sinds kort gaan we ook naar toernooien in het buitenland.
Share Button