corona

COVID-19 maatregelen

Share Button

Het coronavirus (COVID-19) krijgt meer en meer grip op het dagelijks leven, dus ook een bezoekje aan de sportclub is niet langer een vanzelfsprekendheid. Het zijn onzekere tijden, ook voor ons als ASK Johan Bult. We volgen het nieuws op de voet, en laten ons daarbij leiden door de adviezen van het Rijk, RIVM, NOC*NSF, de bonden en de gemeente Alkmaar.

Alle sportclubs en dus ook ASK Johan Bult is geadviseerd om tot 6 april aanstaande dicht te blijven. Zoals algemeen bekend is het op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het virus af te remmen. Dus ASK Johan Bult is sowieso tot 6 april dicht. Voor nu vervelend, maar belangrijk om veel mensen gezond te houden.

Veel bijeenkomsten en evenementen zijn geannuleerd en niemand weet eigenlijk wanneer “het gewone leven” weer begint. Zelfs nu er een nieuwe datum is genoemd (1 juni) weten we nog niet wat precies de implicaties zullen zijn voor het Alkmaarse sportaanbod en verenigingsleven. Zodra wij meer weten en een beslissing kunnen nemen laten we dat weten.

Goede handhygiëne blijft van belang

Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, gelden de volgende simpele regels. Vermijd zo veel mogelijk sociale contacten en houd anders minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. En, weet je nog:

1. Schud geen handen

2. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima

3. Raak je ogen, mond en neus zo min mogelijk aan

4. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg

5. Ben je verkouden, moet je veel hoesten en heb je koorts blijf dan echt thuis en bel je huisarts (je hebt een meldplicht)

Publieksinformatienummer

De meest recente informatie over het coronavirus staat op de site van het RIVM en van de Rijksoverheid. Met vragen over het coronavirus kan iedereen ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351.

Share Button


There are no comments

Add yours

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.