deelnemers van de kampioenschappen 2015

ASK Clubkampioenschappen 2016

Wil jij een mooie ASK beker winnen tijdens de ASK Clubkampioenschappen?

Vorig jaar zijn we begonnen met een nieuw ASK Event: De ASK Clubkampioenschappen. Dit jaar houden we de clubkampioenschappen voor de tweede maal. Dit toernooi is alleen voor de ASK leden en wordt gewoon in onze eigen Dojo – in de Cocon gehouden.

Het toernooi zal plaatsvinden op zondag 10 juli 2016, en bestaat uit de onderdelen Kata en Kumite.

Wij zullen bij het samenstellen van de poules natuurlijk rekening houden met leeftijd en graad. Voor wat betreft het kumite onderdeel gaan de jeugd karateka’s (6 – 12 jaar) met een lagere graad alleen de Kihon ippon kumite doen (basis en statisch – vanuit stilstaand positie), waarbij de junioren vanaf blauw en hoger,  de Jiyu ippon kumite (meer vrije en dynamischer) vorm gaan doen.

Alleen de Dan graden (zwarte banden) gaan de volledige vrije vecht vorm van het kumite (Jiyu kumite) uitvoeren.

Met andere woorden: iedere karateka kan zowel de kata’s als het kumite op zijn eigen niveau doen, waarbij wij uitgaan van wat iedere karateka moet kennen en kunnen volgens de ASK Exameneisen van zijn/haar huidige graad. Klik hier om naar de Exameneisen te gaan en deze te downloaden.

Per categorie (leeftijd, graad, onderdeel) kunnen de deelnemers (beker)prijzen winnen voor de 1e, 2e, en 3e plaatsen. Dus schrijf je snel in, doe je best tijdens dit leuke ASK toernooi en maak kans om een ASK Clubkampioenschap beker te winnen!

Graag willen wij dat iedere ASK lid die zondag 10 juli aan het toernooi kan deelnemen, zich ook inschrijft. Het wordt namelijk een hele leuke gezellige karate dag, voor zowel de deelnemers als voor de toeschouwers! Het wordt een mooie afsluiter van het karateseizoen.

Promoot het ASK Clubkampioenschap bij vrienden, familie, kennissen en laat ze gezellig langs komen om bij het toernooi te komen kijken. Misschien worden zij dan wel nieuwsgierig of karate iets voor hen is. Zij kunnen dan daarna altijd 2 lessen gratis mee trainen.

De deadline van inschrijven is op 2 juli 2016

     Om je in te schrijven kan je een mail sturen naar info@askjohanbult.nl of schrijf je in op het formulier in de dojo.

                                                                        Vrijwilligers
Voor dit toernooi hebben wij vrijwilligers nodig om het toernooi te kunnen organiseren. Wij hebben sowieso behoefte aan mensen die ons tijdens het toernooi helpen met het schrijven van de behaalde punten.  Ook voor andere zaken bij dit toernooi hebben we jullie hulp nodig! Wil je ons helpen met schrijven of met iets anders? Neem dan contact op met onze secretaris, Maikel Stam: info@askjohanbult.nl


Wat: ASK clubkampioenschappen 2016

Wanneer: Zondag 10 juli 2016 10:00 – 15:00

Waar: Eigen Dojo, gymzaal van De Cocon, Pater Schiphorststraat 1, Alkmaar

Niveau: Iedereen: witte t/m zwarte band

Leeftijd: Iedereen: van jong tot oud

Onderdelen: Kyu-graden: Kata, Kihon ippon kumite, Jiyu ippon kumite (16+ en vanaf blauw)

Dan-graden: Kata, Jiyu kumite

Deelname: € 5,00 p.p. betalen vooraf in de zaal

 

KATA:

-T/m groene band loopt kata volgens opgave hoofdscheidsrechter. Beide deelnemers lopen tegelijkertijd.

-Blauwe band en hoger kiest zelf kata. Deelnemers gaan om de beurt.

-Bruine band en hoger kiest zelf kata, maar mag een kata geen twee keer lopen (schrijvers houden dit bij). Deelnemers gaan om de beurt.

-Per poule zullen de twee deelnemers met het hoogste puntenaantal een finalewedstrijd doen. Alle finale wedstrijden zullen aan het einde van het kata-onderdeel gehouden worden.

 

KUMITE:

-t/m groene band: Kihon ippon kumite (Aanvaller: drie maal aanvallen, per keer één stap naar voren en één aanval – Verdediger: één stap naar achteren en een verdediging met tegenaanval)

-blauwe en bruine band: Jiyu ippon kumite (Aanvaller: vier maal aanvallen, per keer één aanval – Verdediger: een verdediging met tegenaanval; beiden in vrije gevechtsvorm)

-zwarte band: Jiyu kumite (vrij gevecht volgens de standaard regels)

-Per poule zullen de twee deelnemers met het hoogste puntenaantal een finalewedstrijd doen. Alle finale wedstrijden zullen aan het einde van het kumite-onderdeel gehouden worden.

 

 

donderdag 30-06-2016