Stimuleringstoernooi


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 27 januari 2023


Bij ASK kan je vier keer per jaar meedoen aan een stimuleringstoernooi. Bij dit interne toernooi doe je wedstrijden tegen je clubgenoten. Je loopt dan alle twee een kata en drie scheidsrechters zullen dan beoordelen wie van de twee deelnemers beter was. Ze laten dit zien door een rode of blauwe vlag in de lucht te steken. De deelnemer met de meeste vlaggen van zijn of haar kleur heeft gewonnen.

De deelnemer die wint krijgt 3 punten, de deelnemer die niet wint krijgt 1 punt. Voor een deelname aan een stimuleringstoernooi krijgt de deelnemer ook een 1 punt. De punten tellen door over meerdere stimuleringstoernooien. Als een deelnemer de grens van 40 punten of een meervoud van 40 punten overschrijdt dan krijgt de deelnemer hiervoor een mooi aandenken. Door hier te klikken kan je de actuele puntenlijst zien en als je hier klikt kan je de uitgebreide omschrijving over de puntentelling  lezen.

Een van de vier stimuleringstoernooien  zijn de clubkampioenschappen. Die houden we aan het einde van het seizoen. Je loopt dan niet alleen kata, je loopt ook kumite partijen. Je kan bij de clubkampioenschappen dan twee keer zoveel punten te halen. Bij de clubkampioenschappen wordt ook de clubkampioen bepaald. De jeugdige deelnemer die over een seizoen de meeste punten bij elkaar gewonnen heeft wordt tot clubkampioen gehuldigd.

Er wordt een eigen bijdrage van €2,00 verwacht, te betalen cash in de zaal tijdens het toernooi. Dit geld wordt gebruikt om de lijstjes van te kopen.

Regels van het toernooi

  • t/m groene band loopt deelnemer het kata volgens opgave hoofdscheidsrechter
  • blauwe band en hoger kiest de deelnemer het kata zelf
  • bruine band en hoger mag de deelnemer een kata geen twee keer lopen, puntenschrijvers houden dit bij
  • elke 40 punten leveren 1 tegeltje op
Scroll naar boven